slide 1 slide 2 slide 2 slide 2 slide 2

Kontakt email:majes@siol.net

Programi v vrtu zdravilnih rastlin

PROGRAMI ZA DRUŠTVA IN DRUGE ORGANIZIRANE SKUPINE

Program ANDREJ

Program Andrej traja uro in pol in vsebuje sprejem z  degustacijo iz  programa »Zakladi Roga«, kratko uvodno predavanje in ogled vrta zdravilnih rastlin Plavica.

Program VESNA

Program Vesna  traja tri ure in vsebuje sprejem z  degustacijo iz  programa »Zakladi Roga«,  ogled vrta zdravilnih rastlin in predavanje o zdravljenju s sivo glino.

Program VIDEK

Program Videk  traja tri ure in vsebuje sprejem z degustacijo iz  programa »Zakladi Roga«,  ogled parka zdravilnih rastlin s strokovnim vodenjem ter prikaz izdelave pripravkov iz zdravilnih rastlin po tradicionalnih postopkih.

Program ZVONKA

Program Zvonka  traja štiri ure in vsebuje sprejem z degustacijo iz  programa »Zakladi Roga«,  ogled parka zdravilnih rastlin s strokovnim vodenjem ter prikaz izdelave pripravkov iz zdravilnih rastlin po tradicionalnih postopkih .

Program zajema tudi enourno predavanje «SIVA GLINA IN ZDRAVLJENJE«, ki ga vodi Vesna Klančičar.

* Sprejem iz programa ZAKLADI ROGA pomeni, da vsak obiskovalec ob prihodu sprejme skodelico domačega čaja in kruhek namazan z domačim zeliščnim namazom.

PROGRAMI ZA OSNOVNE IN SREDNJE  ŠOLE

Program  PIKAPOLONICA

Program Pikapolonica traja uro in pol in vsebuje sprejem z  degustacijo iz  programa »Zakladi Roga«, kratko uvodno predavanje in ogled vrta zdravilnih rastlin Plavica. Program priredimo glede na učni program posameznega razreda v dogovoru s pedagogom.

Poseben poudarek damo na mladini nevarnim halucinogenim rastlinam kot so kanabis, mak in tobak.

Program JULIJAN

Program traja tri ure in vsebuje sprejem z degustacijo iz  programa »Zakladi Roga«,  ogled vrta zdravilnih rastlin in predavanje o zdravljenju s sivo glino. Program priredimo glede na učni program posameznega razreda v dogovoru s pedagogom.

Poseben poudarek damo na mladini nevarnim halucinogenim rastlinam kot so kanabis, mak in tobak. 

Program TILEN

Program traja tri ure in vsebuje sprejem z degustacijo iz programa »Zakladi Roga«,  ogled parka zdravilnih rastlin s strokovnim vodenjem ter prikaz izdelave pripravkov iz zdravilnih rastlin po tradicionalnih postopkih. Program priredimo glede na učni program posameznega razreda v dogovoru s pedagogom.

Poseben poudarek damo na mladini nevarnim halucinogenim rastlinam kot so kanabis, mak in tobak.

Program ŽIVA

Program ŽIVA traja štiri ure in vsebuje sprejem z degustacijo iz  programa »Zakladi Roga«,  ogled parka zdravilnih rastlin s strokovnim vodenjem ter prikaz izdelave pripravkov iz zdravilnih rastlin po tradicionalnih postopkih. Program zajema tudi enourno predavanje o škodljivosti uporabe nevarnih halucinogenih rastlin. Program priredimo glede na učni program posameznega razreda v dogovoru s pedagogom.

* Sprejem iz programa ZAKLADI ROGA pomeni, da vsak obiskovalec ob prihodu sprejme skodelico domačega čaja in kruhek namazan z domačim zeliščnim namazom.

CELODNEVNI PROGRAMI NA KMETIJI

Za vas smo pripravili več celodnevnih programov na naši kmetiji. Program traja od 9.00 ure zjutraj do 19. ure zvečer. Po želji bomo za vas pripravili kosilo ali obilnejšo malico.

Različni programi so namenjeni:

 • upokojencem
 • čebelarjem
 • srčnim, sladkornim, ledvičnim in drugim bolnikom
 • družinam
 • romarjem (v bližini je romarska cerkev Marije pomočnice ) in
 • drugim skupinam.

Najmanjša skupina mora imeti vsaj 10 članov.

Za ceno programa se dogovorimo z vsako skupino posebej glede na obseg in zahtevnost programa.

PO ŽELJI LAHKO ZA SKUPINE ORGANIZIRAMO TUDI NASLEDNJE IZLETE:

 • Ogled Hudičevega turna v Soteski
 • Kosila in večerje v gostišču Kolesar v Dolenjskih Toplicah
 • Ogled znamenitosti KOČEVSKEGA ROGA z vodnikom
 • Ogled muzeja KOČEVARJEV v Občicah
 • Gobarjenje in nabiranje zdravilnih rastlin
 • Ogled kmetije Bučar, kjer imajo program kisa in jabolčnih izdelkov
 • Ogled Baze 20

Vse programe izvajajo izkušeni domači vodniki. Po dogovoru vodimo programe tudi v NEMŠČINI, ANGLEŠČINI IN HRVAŠČINI.