slide 1 slide 2 slide 2 slide 2 slide 2

Kontakt email:majes@siol.net

Predavanja in šolanja

ŠOLANJA ZA POZNAVALCE ZDRAVILNIH RASTLIN

Šolanja izvajamo po celi Sloveniji, saj se odzivamo na povabilo združenj, društev in drugih organizacij. Tečaji trajajo praviloma 60 ur. Od tega se 40 ur izvaja v učilnici, 20 ur pa je namenjeno učenju botanike na terenu. Botanika se izvaja v treh letnih časih na različnih lokacijah v Sloveniji, saj nikjer ne rastejo vse zdravilne rastline na enem mestu.

Danes se ljudje množično odločajo za zdravljenje z zdravilnimi rastlinami. Zakaj? Zdravilne rastline zdravijo počasi in temeljito, in imajo veliko manj stranskih učinkov kot sintetična zdravila. Na šolanju boste spoznali zdravilne rastline, ki uspevajo v naravi in na vrtovih, se naučili iz njih izdelovati pripravke po tradicionalnih postopkih, videli kako uporabljati sivo glino v kurativne in preventivne namene, temeljito proučili 60 zdravilnih rastlin, pridobili osnovne informacije o kemičnem delovanju zdravilnih rastlin, se naučili izdelovati čajne mešanice za posamezna obolenja in tudi to, kako pripraviti dobro mešanico čaja za dobro jutro.

Izvedeli bomo tudi to, kdaj in kje rastline nabiramo, kako jih sušimo in hranimo. Marsikomu bo seminar spremenil življenje. Poleg gibanja v naravi, boste pridobili veliko znanja in privarčevali prenekateri EURO. Najvažnejše pa je, da si boste izboljšali svoje zdravje in boste lahko ponosni na to, da ste pomagali ebi in svoji družini.